top of page

NOVOSTI

Pozadina.png

MASTERCLASS
KOLJA SAKSIDA

S oduševljenjem najavljujemo masterclass Kolje Sakside o njegovoj animiranoj seriji koja se vrti oko glavnog lika KoyaaMasterclass biti će dio programa naše prve zemlje partner Slovenije. Slovenski filmski center / Slovenian Film Centre

Kolja radi na području filmskog stvaralaštva kao redatelj, producent i profesor te često vodi radionice animiranog filma i edukativne radionice za djecu, mlade i odrasle. Vanredni je profesor animiranog filma na Akademiji umjetnosti sveučilišta u Novoj Gorici te osnivač produkcijske kuće ZVVIKS (zvviks.net). Pratite nas kako biste saznali detalje za sudjelovanje na masterclass-u ovog izvanrednog autora.

Pozadina.png

DOĐI NA JEDNU KRATKU!
UZ FKM NOVIGRAD I 
DESTILERIJA AURA

Uz sponzora poput Destilerije AURA zabava je zagarantirana!

Obiteljska tvrtka koja domaćim proizvodima koji zadnjih godina svojom kvalitetom i inovativnošću osvajaju prestižne nagrade, a i svačije nepce. Najpoznatiji po vrhunskom ginu i kratkim pićima, kao stvoreni za naš kratki festival. 

Pozadina.png

RADIONICA GLUME UZ
GORDANA MARIJANOVIĆA

Tijekom festivala održati će se trodnevna radionica glume uz Gordana Marijanovića. Nagrađivani kazališni glumac, član ansambla Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i lice koje ćete sigurno imati prilike vidjeti (osim na festivalu) i na velikim ekranima. 

Sve detalje o radionicama i prijavama na radionice objaviti ćemo uskoro.

Radionica G.M-01.png
Pozadina.png

USPJELI SMO NAGOVORITI
SLOVENCE DA NAM
SE PRIDRUŽE!

Velika nam je čast i zadovoljstvo da će nam se Slovenija pridružiti na prvom izdanju Festivala kratkog metra Novigrad. 

Slovenija se festivalu pridružuje kao prva ZEMLJA PARTNER. 

Organizaciju slovenskog programa festivala preuzeo je Slovenski filmski centar.

Očekuju vas jedni od najboljih kratkometražnih filmova slovenskih autora/ica te još uzbudiljivih iznenađenja.

DOSEGLI SMO PREKO 
1000 PRIJAVA!

Na naše ugodno iznenađenje u u samo mjesec dana dosegli smo preko 1000 prijava! Autori i autorice iz cijelog svijeta prijavili su svoja djela, a mi jedva čekamo pogledati odabrane.

Obavještavamo vas također da su prijave na FilmFreeway trenutno pauzirane zbog velikog broja prijavljenih filmova. Ne želimo da se naši selektori utope u tom dubokom moru prijava.

Pozadina.png
Watching a Movie

OTVOREN NATJEČAJ ZA FILMOVE 2022.!

Otvoren je natječaj za FKM Novigrad-Cittanova 2022. godine!

Producenti i autori kratkometražnih igranih i animiranih filmova pozvani su da prijave svoje radove do 1. srpnja 2022. g. 

Link za prijave možete pronaći na našoj "FKM"/početnoj web-stranici klikom na gumb Submit on FilmFreeway.

Sretno svima!

OBJAVLJEN SLUŽBENI PLAKAT
PRVOG FKM NOVIGRAD CITTANOVA!

Nakon nekoliko mjeseci planiranja i priprema ponosno vas obavještavamo da Novigrad dobiva svoj prvi filmski festival! Sredinom rujna ove godine održati će se prvo izdanje FESTIVALA KRATKOG METRA u Istarskom Novigradu. Naš festivalski tim naporno radi kako bi sastavili najbolji program za sve uzraste. Slijedite nas na našim društvenim mrežama kako ne biste propustili uzbudljive novosti, a do tada vam predstavljamo prvi službeni plakat FKM Novigrad 2022. Prvi se pamte! 

Pozadina.png
CMIK_foto_za_novigrad.hr.jpg

FKM NOVIGRAD 2022. ODRŽATI
ĆE SE U NOVOM NOVIGRADSKOM MULTIMEDIJALNOM CENTRU

Grad Novigrad ponosno predstavlja novi suvremeni multimedijalni centar,

koji će ubuduće nositi naziv Centar za manifestacije i kulturu (CMIK).  

Zgrada u kojoj je smještena kinodvorana monumentalna je građevina izgrađena 50-ih godina 20. stoljeća. U njoj je bilo smješteno tadašnje Narodno sveučilište, kasnije Pučko otvoreno učilište, a 2008. dio zgrade temeljito je obnovljen te je u njega useljena gradska knjižnica. Nakon

više od desetak godina, Novigrad je dobio i više od novog kina!

 

U opsežnu rekonstrukciju novog višenamjenskog prostora spada velika unutrašnja prostorija za kino i kazalište, "black room", vanjsko kino, nova digitalizirana projekcijska sala i još dodatnih prostorija. 

Kao generacija koju vežu uspomene lijepih trenutaka i zabave u nekadašnjem prostoru kina, čast nam je što će se Festival kratkog metra održati baš u CMIK_u.

Ponosni smo što ćemo biti dio programa novog multimedijalnog centra i time pružiti ljudima priliku za stvaranje novih, još ljepših uspomena!

ISTRA JE NA POPISU SVJETSKIH TOP 8 DESTINACIJA ZA 2022. GODINU!!!

U novom zimskom izdanju popularnog američkog travel časopisa Ultratravel, Istra je proglašena jednom od TOP 8 SVJETSKIH DESTINACIJA koje putnici trebaju posjetiti

u 2022. godini. Autorica Lauren Ho napisala je kako je Hrvatska poznata po dalmatinskim gradovima kao što su Dubrovnik i Split. Uz to je naglasila kako se Istra tek u posljednjih nekoliko godina uspjela probiti na travel sceni, a sada već osvaja sve titule. Istaknula je
da se Istra ističe po raštrkanim gradićima na brežuljcima, izvanrednim autohtonim namirnicama i gastronomskim specijalitetima, obalom i izvrsno organiziranim biciklističkim turama. Ultratravel je inače časopis namijenjen imućnim svjetskim potrošačima, odabranoj skupini luksuznih putnika, a karakterizira ga visoka kvaliteta fotografija i sadržaja.

pexels-dario-poluga-9664709.jpg
bottom of page